Story

Året var 2005. Creative Works formades ur idén om en kreatörsdriven design- och kommunikationsbyrå i nära och transparent samarbete med kunden. 19 år senare vet vi att vi tänkte rätt.

Visst stämmer det att allt tog sin början 2005. Men mina och Thomas vägar korsades redan flera år tidigare.

Mötet

Vi träffades 1998. Jag hade fått jobb som AD-assistent på byrån Thomas drev. Dags att visa framfötterna! Ganska omgående upplevde vi en ömsesidig förståelse för varandra och de utmaningar och problem vi ställdes inför. En känsla som fortsatte växa sig starkare, och starkare.

Vi hade ett driv på byrån av att utveckla, bredda och modernisera vårt erbjudande. Något som även blivit en röd tråd under hela vår resa med Creative Works.

Starten

2005 tog vi steget. Creative Works såg dagens ljus. Att starta eget var en fantastiskt läskig, lärorik och utmanande resa. Vi hade med oss erfarenhet och gott renommé vilket gav oss möjligheten att bygga upp en kundbas relativt snabbt. I takt med att uppdragen ökade blev vi även fler kreatörer på byrån.

Vi ville inte bara vara en ”vanlig reklambyrå” utan en design- och kommunikationsbyrå med fokus på långsiktig, metodisk och strategisk kommunikation där grafisk design alltid värderades högt. Vår nyfikenhet och kreativitet utvecklade även vårt erbjudande inom foto, film och webbutveckling. En spännande resa hade bara börjat.

Strategisk utveckling

Efter några framgångsrika år kände vi att det var läge att utveckla bolaget vidare. Utöver ett nytt aktivt styrelsearbete flyttade vi till helt nyrenoverade lokaler på andra plan i Värnamo stationshus 2014, samt startade webbutveckling och plattform för digital marknadsföring in-house genom flera nyrekryteringar. 2017 gick även Lisa in som delägare i bolaget.

Under några expansiva år flyttade vi fram våra positioner inom en rad olika områden.

Motgång

Hösten 2018 drabbades Thomas av cancer. Efter några tuffa månader lämnade han oss den 31 mars 2019. En mycket tung tid och ett tufft avsked. Så definitivt, samtidigt helt overkligt. Vår resa tillsammans blev över 20 år med så många minnen att det kändes svindlande; resor, pitcher, fotograferingar, deadlines, sommaravslutningar, med- och motgångar och allmänt galna upptåg. Thomas är och förblir en fantastisk vän som alltid kommer leva kvar i våra hjärtan.

Men detta var även en tid när den kultur Thomas varit med och byggt upp verkligen sattes på prov och samtliga medarbetare stod starka och stöttade varandra på ett fantastiskt fint vis.

En digital kommunikationsbyrå

Under senare år har vi fortsatt ta stora steg framåt. Idag är Creative Works ett sammansvetsat gäng med bred kompetens inom strategisk digital kommunikation.


Jonas Johansson,

VD och medgrundare

 

Studiofotografering på creative works